Genieten in Valencia

Vakantie Valencia

Valencia is al 2000 jaar een stad waar mensen graag heen gaan. In de tijd van de Romeinen was het een populaire plek voor gepensioneerde soldaten om na hun pensioen te gaan wonen en vind je het gek? de eindeloze stranden, het goddelijke klimaat, die Romeinen waren ook niet gek… Tegenwoordig is Valencia een aangename mix van historisch en modern, hip en klassiek. De stad is ook zeer geschikt voor een stedentrip.

Boek een vakantie naar Valencia met korting!
Op dit moment hebben we 3 top aanbiedingen.

Wat is er te doen in Valencia

Een van de grootste trekpleisters is de droge rivierbedding, de Jardín del Turia.
Het indrukwekkende park kwam voort uit een ramp: in 1957 overstroomde driekwart van Valencia. Na de vreselijke verwoesting werd geroepen om een veilige oplossing. De Turia rivier werd omgebogen en toen was er opeens een open ruimte, dwars door de stad. Na enig gesteggel werd besloten om daar een stadspark aan te leggen en wauw. Als je iets gaat doen in Valencia, maak dan een wandeling door dit magnifieke stadspark vol architectonische hoogstandjes. De echte Valenciaan leeft elk jaar toe naar de jaarlijkse Las Fallas fiesta waarbij de verschillende wijken van de stad hun eigen grote houten poppen maken, de zogenaamde ninots, en daarna in de fik steken. Spectaculair! Jaarlijks komen er honderdduizenden mensen af op de feesten rond deze optochten. Het is wel handig om tijdig een hotel te boeken…

Boek je vakantie Valencia

Zorgvuldig geselecteerde vakanties in Valencia

Bezienswaardigheden Valencia

Dit moet je gezien hebben
Valencia is de bakermat van misschien wel het meest Spaanse gerecht op aarde: de paella! Sommige puristen roepen zelfs dat je het alleen maar in Valencia zou mogen eten. Dat vinden wij pure flauwekul, maar de Valencianen maken hun paella wel een feestje… De echte Paella Valenciana is met konijn, kip en bonen, maar bij de meeste restaurants kun je naar hartelust kiezen en experimenteren. Waar hebben ze de beste paella? Volgens Ernest Hemingway is dat bij La Pepica. Ook de voormalige koningin van Spanje, Sofia, at bij La Pepica. Sofia is al sinds jaar en dag vegetariër en speciaal voor haar heeft het restaurant een vegetarische paella op de kaart staan. Dus vegas, sla je slag! Slapen: Voor een groep is het Valencia Luxury La Paz een uitkomst, lekker luxe met een dakterras met fantastische uitzicht. Goedkoop-maar-toch-leuk-optie: Buho House. Brandschone kamers met veel hout, lekker modern. Er is een tuin waar je lekker kunt uitrusten van een lange dag Valencia!

Praktische informatie omtrent Valencia

Het weer is bijna altijd lekker. Valencia ligt aan de middellandse zee, in de winter blijft het mild en meer dan 300 dagen zon! Openbaar vervoer is uitstekend geregeld in Valencia, maar het is ook een hele fietsvriendelijke stad, dus schroom niet om lekker rond te crossen. Soloreizigers, let op: als je echte, versgemaakte paella wil eten dan geldt in veel restaurants dat je minimaal met twee personen moet zijn. Flauw natuurlijk, maar ja, dat zijn de regels. Let dus op dat je niet in je eentje watertandend gaat zitten in een restaurant dat alleen porties voor twee serveert. Er zijn gelukkig ook restaurants die paella per portie serveren, waaronder restaurant Levante. Bovendien is dat volgens de Valencianen zelf een van de beste plekken om een Echte Paella te eten. Wel even reserveren, want het kan er loeidruk zijn. In het weekend is paella vaak onderdeel van het menu del dia, dus je kunt ook rondkijken waar het op het menu staat. Voor iedereen geldt dat als je echt goede paella wil proberen je het beste van tevoren kunt reserveren, dat scheelt je een uur wachten, want zo lang duurt het wel om een paella te maken. Aan de andere kant kun je dan ook lekker een glas lokale wijn nemen en genieten van de ervaring. Van het wachten wordt de paella alleen maar lekkerder.

© 2024 · JustFly.nl Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.