Genieten op Ibiza

Vakantie Ibiza

Ibiza staat al sinds de jaren zeventig bekend om het met drugsovergoten nachtleven en de kunstzinnige types die er op afkomen. Je zou denken dat de lol er inmiddels af zou zijn, maar het knappe van Ibiza is dat het nog steeds een groot feest is, met dat kunstzinnige randje.


Slapen & eten op Ibiza

Slapen: Op Ibiza kun je het zo gek maken als je zelf wil, bijvoorbeeld in het beroemde hotel Pikes waar onder meer George Michael en Freddie Mercury hebben gelogeerd. Een vijftiende eeuwse boerderij opgeknapt tot ubersjieke relaxplek voor de sterren. De heren van Wham! namen er hun Club Tropicana video op en Freddie Mercury vierde er zijn verjaardag, inclusief dwergen die rondliepen met dienbladen vol cocaïne. De prijs viel ons eerlijk gezegd nog wel mee, in het laagseizoen 139 euro per nacht, maar in het hoogseizoen gaan de prijzen snel naar 400 – 500 euro per nacht. Iets minder wild, maar wel schitterend: Garbi Ibiza & Spa op Playa d’en Bossa, het feeststrand van Ibiza. De kamers zijn modern en fris en vanaf 120 euro per nacht.

Eten: keuze te over, maar een aanrader is Amante. Alles is eco en fris, de locatie is vreselijk romantisch en ze hebben een eigen huerto, groente tuin. Raco Verd heeft hip mexicaans eten en voor vis is Can Pujol een absolute aanrader. Can Pujol zit in een eenvoudig gebowutje met een rieten dak aan de waterkant in het dorpje Sant Josep de sa Talaia. Het staat bekend om zijn uitstekende bullit de peix, een traditionele visstoof.

Drinken: nu we er toch zijn, laten we dan ook maar een cocktail drinken! Montesol claimt het eerste hotel van Ibiza te zijn, maar we gaan er vooral heen voor het art deco interieur en de fabelachtige cocktails.

Boek nu je vakantie naar Ibiza!

Wat is er te doen op Ibiza

Aan de ene kant de relaxte hippies, aan de andere kant de feestende massa in enorme clubs, maar er is meer te beleven in Ibiza. Zo is het vooral een adembenemend mooi eiland, met zonsop- en ondergangen waar je instagram van op hol zal slaan. Er is ook veel ruimte voor bezinning, met yoga retraites, trektochten te paard en mindfulness bootcamps. Voor mensen die van actie houden is er klimmen, duiken, surfen en paardrijden, voor cultuursnuivers is er het etnografisch museum in Santa Eulalia. Gevestigd in een oud landhuis waan je je in vroeger tijden, er wordt ingegaan op de geschiedenis en er worden vooral hele leuke workshops gegeven. Check Santa Eulalia sowieso uit want daar kun je fantastisch winkelen.

Boek je vakantie Ibiza

Zorgvuldig geselecteerde vakanties op Ibiza

Praktische informatie omtrent Ibiza

Neem je mooiste kleren mee. Pruiken, glitters, bling, allemaal mooi, op Ibiza houden ze wel van een show en als je in een of andere mega-club staat wil je uiteraard een beetje opvallen. Neem ook minstens een paar schoenen mee waarop je makkelijk kunt lopen, want als je eenmaal tot de vroege uurtjes hebt doorgedanst zul je ons dankbaar zijn als je je oude gympen aantrekt.
Het openbaar vervoer op Ibiza is vrij goed geregeld. Je kunt uiteraard een auto huren om lekker het binnenland te gaan bekijken maar als je toch liever aan het strand blijft kun je het waarschijnlijk goed af met de bus. Discobussen zijn een apart geval. Heel erg handig en het scheelt je veel geld, maar je bent wel vaak als sardientjes op elkaar gepakt. Wat niet altijd onaangenaam hoeft te zijn, er is al menige romance opgebloeid in de de discobus.
Zoals het liedje gaat: wear. Sunscreen. Heus. Smeer je goed in met een hoge factor. Ook al ben je niet de hele dag in de zon, onze bleke Hollandse huidjes zijn zoveel zonneschijn niet gewend.
Bereid je trip voor met een van de vele Ibiza playlists op Spotify of Youtube.

Recente nieuwsberichten omtrent Ibiza
© 2024 · JustFly.nl Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.