Genieten in Madrid

Vakantie in Madrid

Madrid is het hart van Spanje. De stad is zo interessant omdat het zowel sjiek en klassiek is, met keurige dames in mantelpakjes die thee drinken aan de ene kant en woest feestende muziekfestivals en hippe concerten aan de andere kant.
Heerlijk weer, behalve misschien hartje zomer als het er wel erg warm wordt.

Boek nu je vakantie naar Madrid!

Wat is er te doen in Madrid

Een echte stad, veel minder toeristisch dan bijvoorbeeld Barcelona. Betaalbare hotels en restaurants. Een verrassend veelzijdig uitgaansleven en ‘s zomers stikt het van de festivals. Prachtige musea. Geweldige architectuur. Madrid heeft het allemaal. Er staat je in Madrid een breed scala aan culturele en sociale ervaringen te wachten, elke dag valt er wel weer iets nieuws te ontdekken aan deze levendige stad. De inwoners van Madrid worden ook wel gatos, katten, genoemd omdat ze zo graag de hele nacht op pad zijn. Madrid is bij uitstek een uitgaansstad en er is altijd wel ergens live muziek. Zeker gaan doen: Rondslenteren in het Retiro Park, net als de Madrilenen zelf. Buiten de deur ontbijten is ook iets dat Spanjaarden heel veel doen, vaak staand aan de bar, snel een kop koffie en een pitufo, klein broodje naar binnen en dan weer verder. Het woord pitufo betekent ook smurf wat nog wel eens tot hilarische menukaartmomenten kan leiden (‘smurf with cheese’).

Boek je vakantie Madrid

Zorgvuldig geselecteerde vakanties in Madrid.

Bezienswaardigheden Madrid

Zeker gaan zien en doen in Madrid
Het Prado is het belangrijkste museum van Spanje, met kunst verzameld door de koningen van Spanje. Die hielden nogal van sensueel dus een hoop van de kunst is rondborstig. Maar de Guenica van Picasso hangt er bijvoorbeeld ook. Er staat wel vaak een hele dikke rij voor de deur, als je enorm goed georganiseerd bent kun je van tevoren een kaartje kopen: www.museoprado.es
Een bezoekje aan Sobrino de Botín, het oudste restaurant ter wereld volgens het Guinness Book of World Records. Sobrino de Botín werd namelijk opgericht in 1725 door de Fransman Jean Botín en later overgenomen door zijn sobrino, neefje. Daarom: de neef van Botín. Over de kwaliteit van het eten verschillend de meningen nogal, maar het idee dat dit restaurant al bijna 300 jaar bestaat maakt het wel een belevenis.

Tapas eten op de Calle Cava Baja. Deze straat heeft een van de hoogste kroeg-dichtheid van Europa en het stikt er van de lekkere, gekke of exotische tapas tentjes. Real Madrid: als je kaartjes kunt krijgen is het natuurlijk helemaal leuk, maar het stadion van deze internationale voetbalclub is ook erg indrukwekkend. Een bezoekje aan de Rastro, de grote vlooienmarkt op zondag. Stalletjes met van alles, van boeken tot opgezette everzwijnen en natuurlijk is er overal chocolate con churros, dikke chocolademelk met gefrituurde deegkoekjes.

Praktische informatie omtrent Madrid

Madrid heeft een efficiënt metro systeem. Niet duur, overzichtelijk en schoon. Een aanrader.
Taxi’s zijn relatief duur, je kunt ook kiezen voor een Uber, die zijn goedkoper en hebben als extra voordeel dat die chauffeurs vaak wel wat Engels spreken. Vanwege het goede openbaar vervoer hoef je ook niet per se een hotel in het centrum te nemen. Neem een hotel in een wijk een beetje uit het centrum en pak een bus of de metro. Scheelt geld en die wijken zijn vaak ook heel leuk. Na een paar dagen groeten mensen je al alsof je een local bent. Check of je airconditioning hebt. Sommige hotels en zeker air b&b’s hebben geen airco en geloof ons, dat wil je niet in juli of augustus.

Een paar woordjes Spaans zijn best handig in Madrid. Daar zijn talloze apps voor zodat je een biertje kunt bestellen en kunt vragen waar de wc is. Als je zin hebt om meer Spaans te leren dan raden we je Duolingo aan, dat werkt heel lekker, op je eigen tempo en het is nog gratis ook.

Recente nieuwsberichten omtrent Madrid
© 2024 · JustFly.nl Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.