Genieten in Barcelona

Vakantie Barcelona

Waarom Barcelona?
Waar zullen we eens beginnen? De prachtige binnenstad? Het lekkere weer? De leuke boetiekjes waar je je helemaal rot kunt winkelen? Het strand? de feestelijke sfeer? Barcelona is zo veelzijdig dat het moeilijk kiezen is. De eerste keer dat wij in Barcelona aankwamen wilden we meteen voor altijd blijven. Zo’n stad is het. Als het je eerste keer is dan raden we je aan om te genieten van de prachtige gebouwen, de knusse restaurantjes en dat er altijd wel ergens een feestje aan de gang is. In de zomer viert iedere wijk van Barcelona haar eigen fiesta, vaak wel een week lang. Fiestas waar tot diep in de nacht oude dametjes en peuters mee staan te dansen op de Macarena. Maar er zijn ook hippe clubs aan het water waar je tussen de mooie mensen tot vroeg in de ochtend kunt feesten. In Barcelona is het altijd fiesta.

Boek een vakantie naar Barcelona met korting!
Op dit moment hebben we 3 top aanbiedingen.

Wat is er te doen in Barcelona

Zeker zien: de gebouwen van Gaudí. Er worden wel eens flamenco avonden georganiseerd op het dak van een van zijn gebouwen en dat is heel erg de moeite waard. Toeristisch? Ja, maar nou en? Ook een beetje cliché maar oh zo de moeite waard, het Picasso museum. Liefhebbers van voetbal kunnen hun hart ophalen in het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Voor de UEFA cup kom je misschien lastig aan kaartjes, maar voor gewone thuiswedstrijden zijn vaak nog zat kaartjes te krijgen, een bijzondere ervaring! Wij zagen een wedstrijd tegen een Pools team. Barcelona won. Natuurlijk. Daarna de stad in om de overwinning te vieren of in de buurt van het stadion eten in de tuin bij La Balsa, Catalaanse keuken met een moderne draai eraan. Ze doen ook erg lekkere cocktails. Even uitrusten kan in de Biblioteca Francesca Bonnemaison, een bibliotheek opgericht door de feministe Francesca Bonnemaison. Midden in het Barrio Gótico is het een hele fijne plek om een middagje te werken of de boekencollectie te bekijken, die gespecialiseerd is in vrouwen, LGBT en kookboeken.

Boek je vakantie Barcelona

Zorgvuldig geselecteerde vakanties in Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona

Dit moet je gezien hebben
De oudste bar van Barcelona is Bar La Marsella en daar zaten vroeger Picasso en Hemingway zich een stuk in de kraag te drinken. Bestel een absinth en eens kijken hoe creatief jij dan misschien wel wordt! Slapen kan heel luxe zoals in het Gran Hotel La Florida, een monument uit de vroege 20e eeuw, met prachtig uitzicht over de hele stad. De kamers zijn weelderig, met enorme badkamers en super comfortabele bedden en in de spa kun je je van top tot teen laten bepotelen. Een veel goedkopere optie is Hotel Oasis in de hippe wijk Born. Gasten roemen de gezelligheid en de geweldige locatie en het ziet er allemaal ook heel knus uit. Eten: Betty Ford is een beroemde afkickkliniek in Californië. Enigszins cru om daar een cocktailbar naar te vernoemen, maar als je dat dan toch doet doe het dan goed. En dat is precies wat de eigenaren van Betty Ford’s in Barcelona hebben gedaan: het interieur is strak en geïnspireerd door Amerika in de jaren 50, de cocktails lijken zo uit Mad Men weggelopen en de kers op de taart is wel dat ze er de meest jummiejummiewanneergaanweweer-burgers hebben. Ook vegetarische trouwens. Zeiden we al jummie?

Praktische informatie omtrent Barcelona

Het weer is bijna altijd lekker. Hoogzomer kunnen ze een beetje doorslaan met de airco in winkels en bussen, dus neem een vestje of een trui mee. Openbaar vervoer is goed geregeld, ook vanaf het vliegveld. Er gaan treinen naar heel Spanje maar ook naar rustigere stranden zoals het nabijgelegen Castelldefels. De metro is makkelijk te begrijpen en goedkoop, verder zijn er bussen en redelijk betaalbare taxi’s. Er rijden hier ook Ubers en die zijn eerlijk gezegd goedkoper, aardiger en schoner dan de gemiddelde taxi. Let een beetje op. Barcelona wordt overspoeld door toeristen, daar hopen ook mensen met minder leuke bedoelingen een slaatje uit te slaan. Er zijn veel zakkenrollers, er wordt nog wel eens een toerist beroofd. Gebruik je verstand: loop niet in je eentje in donkere steegjes met een dure camera om je nek of al je bagage in handige rolkoffers. Blijf lekker weg bij de Ramblas, het is daar niet bijzonder leuk. Laat je spullen niet onbewaakt achter op het strand.

© 2024 · JustFly.nl Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.