5 beste restaurants Mallorca
Mallorca heeft al jaren een geweldige restaurant scene. Mallorca in Spanje heeft het allemaal: (redelijk) betaalbare sterrenrestaurants. Of juist rustiek aanschuiven bij de boer voor een authentieke Mallorcaanse hap. Of toch liever superhippe tapas? Er was nog nooit een betere tijd om lekkere trek te hebben op Mallorca. Wij zetten de vijf meest onmisbare restaurantervaringen van Mallorca op een rijtje:
5. De lekkerste tapas bij Tast Club in Palma
Toen Tast Club voor het eerst haar deuren opende in 2012 was het een goedbewaard geheim voor insiders. Het zat een beetje verstopt, geen bord boven de deur. Je moest iemand kennen die wist waar het zat. Inmiddels heeft Tast Club een discreet menu buiten hangen, maar je loopt er nog steeds makkelijk voorbij. Zonde, want het eten is heerlijk. Drie soorten hippe tortilla, de beste hammen en dat alles in een hippe club omgeving.
Tast heeft inmiddels drie vestigingen, allemaal met heerlijk eten. Maar dat geheime randje van Club vinden wij nog steeds speciaal.
Tast Club
Carrer de Sant Jaume, 6, 07012 Palma
4. Parijse chic: Café Parisien
Druivenranken en weelderig groen overheersen in een knusse binnenplaats. Café Parisien is een kunstzinnig hoogstandje in Artà, een stadje op 15 kilometer van Cala Millor. Het interieur, de sfeer en de jazz avonden geven het inderdaad een Frans gevoel. Sjiek en nonchalant. Fijn voor een middagje weg van de Spaanse keuken, met Franse klassiekers. Ontbijt, lunch, diner, cocktails, je kunt hier dagenlang vertoeven.
Café Parisien
Carrer de Ciutat, 18, 07570 Artà
Honger gekregen? Boek nu deze aanbieding!
3. DINS Santi Taura: Mallorca Fusion
Pretentieloos is het woord dat je vaak hoort over Santi Tauri. Het restaurant en de gelijknamige eigenaar hoeven het niet te hebben van sjieke toeters en bellen. Hun simpele, elegante gerechten zeggen genoeg. Santi Taura is een Mallorquin in hart en nieren. Hij kookt virtuoos met lokale ingrediënten en probeert altijd weer een nieuwe draai te geven aan traditionele gerechten van de eilanden.
Let op! Wij zijn niet de enigen die dit een fijn restaurant vinden! In de weekenden moet je vaak maanden van te voren reserveren.
DINS Santi Taura
Plaça de Llorenç Villalonga, 4
Palma de Mallorca
Hieronder legt Santi uit hoe je zelf de lekkerste tonijn met artisjokken maakt:
2. Zaranda: 2(!) Michelinsterren
Mallorca heeft een heleboel sjieke restaurants. Wij snappen prima dat je daar niet elke dag zin in hebt. Maar mocht je benieuwd zijn hoe twee Michelin sterren smaken, en een dagje niet naar de rekening kunnen/willen kijken dan is Zaranda wel een ervaring. Reken voor een zesgangen menu met wijn op 225,- euro per persoon.
Zaranda zit in een indrukwekkend historisch pand. Er is ook een prachtige binnentuin. Chefkok Fernando Pérez Arellano deed ervaring op bij beroemde restaurants zoals Le Gavroche in Londen. Hij opende op zijn 27e een restaurant in Madrid en kreeg daar al vrij snel zijn eerste Michelin ster. Na de verhuizing naar Mallorca kreeg hij er zelfs nog eentje bij. Je komt ook niet zo maar binnen bij Zaranda: heren moeten in lange broek, dames niet te bloot en kinderen onder 14 jaar zijn niet welkom.
Leuk detail: niet alleen het eten is lokaal, de borden en het bestek zijn ook gemaakt door lokale kunstenaars.
Zaranda
Castell Son Claret, Carretera Capdella – Galilea,
Km. 1,7, Es Capdellà
https://www.instagram.com/p/BXtafOxlw-O/
Honger gekregen? Boek nu!
1. D’alt Des Coll: voor broodliefhebbers!
Populair bij fietsers, wandelaars en de Justfly redactie! Wij vielen vooral voor het onvergetelijke brood, de pa amb oli en de heerlijke kazen. Geen fratsen, gewoon prachtig eten. D’alt Des Coll ligt ook zo mooi, boven op een bergtop tussen Soller en Bunyola. Ondanks al dat moois is D’alt Des Coll betrekkelijk onbekend, misschien omdat het zo landelijk ligt? Het interieur is knus en rustiek, maar je wilt het liefst de hele dag op het enorme terras zitten vanwege de uitgestrekte vergezichten.
D’alt Des Coll
Ma-11A, km 22, 07110, Soller
Leave a Reply